OM KAPACITETSMODELLEN

Kapacitetsmodellen har til formål at skabe et overordnet overblik over, hvilke specifikke områder der skal sammentænkes, og hvilken samtidighed de er

underlagt, når man vil opbygge kommunal kapacitet

inden for it og læring. Kapacitetsmodellen er dit værktøj til såvel analyse som som rammesætning af pædagogisk strategi for teknologiforståelse på skoleområdet.

 

Kapacitetsmodellen består af 5 specifikke domæner, som hver især er centrale, når det kommer til vellykket it-strategi på det pædagogiske felt: Læringsteknologier, Platforme, Læremidler, Organisering og Kompetencer.

 

Domænerne er forbundne og gensidigt afhængige - og Kapacitetsmodellen bygger derfor på en grundlæggende antagelse om, at samtidighed i håndtering af de fem domæner rummer formlen til succesfuld pædagogisk kapacitetsopbygning i et hastigt foranderligt teknologifelt.

Strategi på det pædagogiske it-felt er som skeetskydning i blæsevejr

"Beslutningstagere i den it-strategiske indsats befinder sig ofte i samme situation som en skeetskytte i blæsevejr.

 

At træffe beslutning, skyde og ramme målet skal som sagt ske i et kort tidsvindue; teknologierne bevæger sig måske i kendte baner (kasteparablen i skeetskydning) eller er måske påvirket af uforudsigelige kræfter (blæsten) – i it-jargonen kaldet ’disruptive technologies’.

 

Vi må leve med blæsten og kan ikke gardere os imod den, men vi kan blive rigtig gode til at forudsige lerduens bane og til at være hurtige på aftrækkeren. Kapacitetsmodellen er et fremragende redskab til denne præcision"

 

Citat: Bjørn Ilsøe, Leder af Københavns Professionshøjskoles Institut for Didaktik og Digitalisering

 

Kapacitetsmodellen anvendes dynamisk som både analytisk redskab, der løbende kan fastslå kommunes aktuelle status på det it-strategiske område, og som værktøj til fremadrettet at tilrettelægge bæredygtig handleplaner med inddragelse af forvaltning, skoleledelser, ressourcepersoner/vejleder og pædagogisk personale.

 

Hvis jeres kommuner har ambitioner om at skabe meningsfuld samtidighed på det it-strategiske felt, byder vi gerne ind med en indledende samtale om, hvordan vi sammen kan skræddersy målrettede udviklingsforløb til gavn for alle aktørled på kommunens skoleområde. Kontakt: karm@kp.dk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now